Lyofilizované borůvky
Mrazem sušené kanadské borůvky jsou příjemně nasládlé a chutnají jako právě utržené z keře. Když je smícháte s granolou a přidáte do bílého jogurtu, vykouzlíte si skvělou snídani i v zimě.
Díky šetrnému procesu zpracování si borůvky zachovávají všechny důležité vitamíny a minerální látky. Navíc borůvky proti předčasnému stárnutí a jsou silným přírodním antioxidantem


Kategorie: | Sušené ovoce |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Ovoce: | Borůvky |
Složení: | borůvky |
Množství: | 25 g a 50 g |
Balení: | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Skladování: | při teplotě do 20 °C mimo přímé slunce |
Trvanlivost: | 1 rok |
Země původu: | Česká republika |
Lyofilizované borůvky
Mrazem sušené kanadské borůvky chutnají jako právě utržené z keře. Krásně voní a také si uchovávají svůj původní tvar. Navíc jsou v nich zachovány všechny důležité živiny, jakou jsou vitamíny nebo minerální látky. Borůvky mají nejvyšší koncentraci antioxidantů ze všech druhů ovoce a zeleniny.
Díky šetrnému procesu zpracování si také uchovávají svůj tvar, barvu i vůni. Skvěle se tak hodí nejenom do kaše či jogurtu, ale i jako ozdoba na různé dorty.
Jak sušíme ovoce
Sušení mrazem probíhá ve dvou krocích. V tom prvním se ovoce ochladí na -80°C a následně se umístí do vakua, kde se z něj odstraní až 95% vody.
V druhém kroku se postupně zvyšuje teplota a snižuje se vakuum, čímž dochází k finální úpravě. Výsledkem je sušené ovoce, které si zachovává svůj tvar, téměř stejné nutriční hodnoty i obsah vitamínů a minerálních látek.

