Lyofilizované jahody
Mrazem sušené jahody jsou vaše neoblíbenější. Aby ne, jsou sladké, křupavé a voňavé. Pochutnat si na nich můžete jen tak, skvěle se taky hodí do jogurtu nebo kaše.
Díky šetrnému procesu zpracování si jahody zachovávají všechny důležité vitamíny a minerální látky.


Kategorie: | Sušené ovoce |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Ovoce: | Jahody |
Složení: | jahody |
Množství: | 25 g a 50 g |
Balení: | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Skladování: | při teplotě do 20 °C mimo přímé slunce |
Trvanlivost: | 1 rok |
Země původu: | Česká republika |
Lyofilizované jahody
Mrazem sušené jahody si zamiluje opravdu každý. Nejenom, že chutnají jako právě utržené na zahrádce, ale navíc si uchovávají všechny důležité živiny, jakou jsou vitamíny nebo minerální látky.
Díky šetrnému procesu zpracování si také uchovávají svůj tvar, barvu i vůni. Skvěle se tak hodí nejenom do kaše či jogurtu, ale i jako ozdoba na různé dorty.
Jak sušíme ovoce
Sušení mrazem probíhá ve dvou krocích. V tom prvním se ovoce ochladí na -80°C a následně se umístí do vakua, kde se z něj odstraní až 95% vody.
V druhém kroku se postupně zvyšuje teplota a snižuje se vakuum, čímž dochází k finální úpravě. Výsledkem je sušené ovoce, které si zachovává svůj tvar, téměř stejné nutriční hodnoty i obsah vitamínů a minerálních látek.

