Lyofilizované višně
Mrazem sušené višně pro všechny milovníky sladko kyselé chuti. pokud milujete typickou chuť čerstvých višní, jsou naše sušené višně právě pro vás! Výborné jsou i v jogurtu, budou se ale hodit i při pečení.
Díky šetrnému procesu zpracování si višně zachovávají všechny důležité vitamíny a minerální látky. Jsou zdrojem minerálních a stopových látek, které si tělo nedokáže vytvořit samo.


Kategorie: | Sušené ovoce |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Ovoce: | Višně |
Složení: | višně |
Množství: | 25 g a 40 g |
Balení: | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Skladování: | při teplotě do 20 °C mimo přímé slunce |
Trvanlivost: | 1 rok |
Země původu: | Česká republika |
Lyofilizované višně
Mrazem sušené sladkokyselé višně skvěle chutnají s bílým jogurtem a granolou. Chutnají přesně tak, jako když si je v létě utrhnete ze stromu. Navíc jsou vypeckované, takže si na nich můžete hned pochutnat.
Díky šetrnému procesu zpracování si také uchovávají svůj tvar, barvu i vůni. Skvěle se tak hodí nejenom do kaše či jogurtu, ale i jako ozdoba na různé dorty.
Lyofilizované višně jsou zdrojem minerálních a stopových látek, které si tělo nedokáže vytvořit samo. Višně dokáží na sebe vázat škodlivé látky, které se tak mohou z těla vyloučit. Pomáhají čistit krev, játra a ledviny. Nejnovější studie naznačují, že jejich konzumace mě blahodárný vliv na léčení cukrovky.
Jak sušíme ovoce
Sušení mrazem probíhá ve dvou krocích. V tom prvním se ovoce ochladí na -80°C a následně se umístí do vakua, kde se z něj odstraní až 95% vody.
V druhém kroku se postupně zvyšuje teplota a snižuje se vakuum, čímž dochází k finální úpravě. Výsledkem je sušené ovoce, které si zachovává svůj tvar, téměř stejné nutriční hodnoty i obsah vitamínů a minerálních látek.

