Mandlová medovina
Vyrobená výhradně z kvalitních českých surovin, dle starodávné receptury. Medovina je nápoj našich předků, který je vyroben z medu.
Základem medoviny jsou kvalitní přísady jako je voda, med, byliny a koření.


Kategorie: | Mandlová medovina |
---|---|
Záruka: | doživotní |
Složení: | pitná voda, med, cukr, líh, aroma |
Barvivo: | karamel |
Kyselina: | kyselina citronová |
Konzervant: | oxid siřičitý |
Skladování: | při teplotě od 5 °C do 20 °C |
Trvanlivost: | neomezená |
Objem: | 500 ml |
Obsah alkoholu: | 18 % |
Vyrobeno: | Česká republika |
Mandlová medovina
Mandlová medovina Medgar se vyrábí za studena, protože si tak udrží blahodárné látky, které jsou obsaženy v medu.
Nejdůležitější ingrediencí je kvalitní med z Křivoklátska. Kvůli své členitosti a špatné přístupnosti zůstala křivoklátská krajina nedotčena lidským vlivem. Díky tomu si louky udržely pestrost bylin, které jsou jinde velmi vzácné. Včelky na těchto loukách sbírají nektar, který pak v úlu přemění na jeden z nejlepších medů v České republice.
Z tohoto medu nám pak křivoklátské včelařství připravuje speciální edici medoviny Medgar.
„Mandlová medovina je nejlepší vychlazená nebo ohřátá na 50°C“
O medovině
Základem medoviny jsou kvalitní přísady jako je voda, med, byliny a koření.
Smíchané suroviny se zakvasí ušlechtilou kulturou kvasinek a potom kvasí několik týdnů. Po ukončení kvašení je základ medoviny stočen do ležáckých tanků, které jsou neprodyšně uzavřeny. Medovina pak prochází samočisticím procesem a pomalu dozrává při nízkých teplotách, její chuť se tak zjemňuje a uhlazuje. Tato fáze výroby trvá někdy až půl roku.
Určující pro ukončení celého procesu výroby není sama délka procesu, ale vyrovnanost chuti medoviny. Načasování konce, tedy rozhoduje o výsledné kvalitě.
Nakonec přidáme několik druhů bylin a koření dle starodávného receptu. Díky tomu dodáme medovině tu správnou chuť a vůni.

