Spolupracujeme
Spojili jsme to nejlepší z farmářských trhů a vytvořili jedinečné obchodní prostředí, kde si můžete zakoupit kvalitní a čerstvé produkty. Vždy v prvotřídní kvalitě přímo od výrobců.
Vaše oblíbené prodejce, kteří se zapojili do tohoto projektu, vám představíme níže. Postupně bude prodejců přibývat a vy tak nakoupíte prvotřídní potraviny jednoduše na jednom místě.
Zaručená kvalita
vždy kvalitní a čerstvé potraviny
Bez chemie
jde to i bez zbytečné chemie a konzervantů
Prodejci z trhů
vaši oblíbení prodejci z farmářských trhů
Usušeno
Jsme malá rodinná firma, sídlící v malebném Polabí, nedaleko Lysé nad Labem
Od roku 2015 se zabýváme sušením ovoce. Veškeré ovoce které používáme pro výrobu křížal je od českých sadařů a prověřených dovozců. Abychom docílili co nejvyšší kvality, zvolili jsme ruční zpracování a nepřidáváme žádný cukr ani konzervanty.
Naše začátky
Již od útlého dětství jsem dědečkovi pomáhal pečovat o jeho ovocný sad v Lysé nad Labem. Každý rok v období sklizně jsme sušili jablečné, hruškové a švestkové křížaly tak, jako to dělávala jeho babička - na sítech v podkroví stodoly. Mou oblíbenou činností bylo také vaření marmelád, jako například z červeného rybízu a malin. Obě jsou podle dědečkova receptu v naší stálé nabídce.
Časem jsem si koupil sušičku na ovoce, zařídil výrobnu a začal sušit křížaly tak, jako můj dědeček - bez přidaných aditiv a cukru. Děda vždycky říká "oni to jen kazí, tou chemkou a cukrem" dělej to poctivě, ono se ti to vrátí.
Postupně jsem rozšířil výrobu o poctivé marmelády a sirupy, ať už ovocné, či bylinné. Moje první produkty se prodávaly pod značkou Semické sušené ovoce.
Současnost
Nyní se snažím dostat svoje produkty mezi lidi a ukázat jim, že ručně vyráběné ovoce, bez přidaného cukru a konzervantů, je mnohem lepší než zářivě barevné a přeslazené běžné sušené ovoce. Zvolil jsem cestu farmářských trhů, nejčastěji nás najdete v Praze na Karlínských a Bohnických trzích, na Jiřáku a nově také na Náplavce. Naše produkty najdete také ve vybraných prodejnách a farmářských e-shopech. Aktuálně pracuji na vylepšení receptur a rozšíření sortimentu. Protože jak říká děda "vždy je co zlepšovat"
Polabí
Ručně s láskou vyrobeno v Semicích.
FiliFili
Jsme rodinná manufaktura, kde kvalitním surovinám dáváme možnost ponechat si to dobré, co získaly u svých pěstitelů a výrobců. Vyrábíme řemeslné hořčice, které jsou skvělými společníky v gastronomii, ale i nemalým pomocníkem pro utužení Vašeho zdraví, či zdravého stylu stravování. Všechny hořčice vyrábíme šetrně a mohou nést označení RAW, což znamená, že při výrobě nebyla vystavena vyšší teplotě než 42°C. Každé sklenici hořčice dáme vždy více, než potřebuje. Postupy a receptury máme již tak vychytané, že už Vám je neprozradíme, ale ochutnat Vás rádi necháme.
Od roku 2015 se zabýváme sušením ovoce. Veškeré ovoce které používáme pro výrobu křížal je od českých sadařů a prověřených dovozců. Abycho docílily co nejvyšší kvality, zvolily jsme ruční zpracování a nepřidáváme žádný cukr ani konzervanty.
Martin Filipec & Martin Filipec
Martin (první) je nápadista, nadšenec, obchodník i řemeslník v jedné osobě s nadšením tvořit kvalitní řemeslnné hořčice. Pokud potřebujete hořčici „na míru“ dle Vašich představ či vizí, pište, volejte....jsme zde pro Vás.
Martin (druhý) je syn Martina (prvního) je vše co otec a ještě kousek víc...a určitě nezůstane jen u hořčic..:)
Současnost
Nyní se snažím dostat svoje produkty mezi lidi a ukázat jim, že ručně vyráběné ovoce, bez přidaného cukru a konzervantů, je mnohem lepší než zářivě barevné a přeslazené běžné sušené ovoce. Zvolil jsem cestu farmářských trhů, nejčastěji nás najdete v Praze na Karlínských a Bohnických trzích, na Jiřáku a nově také na Náplavce. Naše produkty najdete také ve vybraných prodejnách a farmářských e-shopech. Aktuálně pracuji na vylepšení receptur a rozšíření sortimentu. Protože jak říká děda "vždy je co zlepšovat"
Praha
Poctivá ruční práce z Vinohrad.
Coffeec
Chcete kávu ochutnávat , učit se ji skvěle připravovat, nebo vás dokonce láká objevovat její neznámé chutě?
Poznejte kávu v jejich počátcích, současné trendy i vrcholy jejího vývoje, Netradičním pojetím, rozehrajete hru chutí této vzácné plodiny. Poznáte to nejlepší ze světa kávy a zamilujete si ji. My kávu milujeme, a máme pro vás doporučení. Seznamte se s EVOLUCÍ KÁVY.
O nápoji
Nealkoholický nápoj z kávy a vody. Vhodný k běžnému použití, při sportu, náročném dni, nočním pracovním režimu. Vzhledem ke své chuťové plnosti potěší i milovníky kávy a labužníky. Nápoj lze dochutit ledem, mlékem, cukrem, alkoholem, podle toho, na co máte zrovna chuť. Coffeec povzbudí i chutná.
Na zdraví
Coffeec je káva upravena za studena macerací (zalita studenou vodou, a to víc než dvanáct hodin). Díky dlouhodobé šetrné maceraci má intenzivní dlouhotrvající povzbuzující účinek, nezatěžuje organismus po požití, podporuje trávení, povzbuzuje činnost kardiovaskulárního systému, a to i při diabetických potížích. Cold Brew Coffee je způsob přípravy kávy, který patří v současné době mezi nejšetrnější úpravy.
Dejte si kávu
Vychutnejte si jinou chuť kávy! Jemná hořkost, vzdálená neútočná kyselost… Poznáváte i neznámé chutě, relaxujete… Povzbuzení výkonu! Nastartování organismu! Udržení aktivity! Žádné nepříjemné vedlejší účinky. Prostě vás kromě jiného nebolí a netlačí žaludek. Potřebujete soustředění při dlouhé práci doma, jste unaveni na noční směně, ztrácíte chuť pracovat a nedaří se vám nastartovat!
Praha
Luxusní Cold Brew a zrnková káva.
Medgar – mandlová medovina
Mandlová medovina Medgar se vyrábí za studena, protože si tak udrží blahodárné látky, které jsou obsaženy v medu.
Nejdůležitější ingrediencí je kvalitní med z Křivoklátska. Kvůli své členitosti a špatné přístupnosti zůstala křivoklátská krajina nedotčena lidským vlivem. Díky tomu si louky udržely pestrost bylin, které jsou jinde velmi vzácné. Včelky na těchto loukách sbírají nektar, který pak v úlu přemění na jeden z nejlepších medů v České republice.
Z tohoto medu nám pak křivoklátské včelařství připravuje speciální edici medoviny Medgar.
O medovině
Základem medoviny jsou kvalitní přísady jako je voda, med, byliny a koření.
Smíchané suroviny se zakvasí ušlechtilou kulturou kvasinek a potom kvasí několik týdnů. Po ukončení kvašení je základ medoviny stočen do ležáckých tanků, které jsou neprodyšně uzavřeny. Medovina pak prochází samočisticím procesem a pomalu dozrává při nízkých teplotách, její chuť se tak zjemňuje a uhlazuje. Tato fáze výroby trvá někdy až půl roku.
Určující pro ukončení celého procesu výroby není sama délka procesu, ale vyrovnanost chuti medoviny. Načasování konce, tedy rozhoduje o výsledné kvalitě.
Nakonec přidáme několik druhů bylin a koření dle starodávného receptu. Díky tomu dodáme medovině tu správnou chuť a vůni.
Zajímavosti
- Neomezená trvanlivost
- Uchovává si blahodárné účinky medu
- Vyrobeno v ČR
- Jedinečná mandlová chuť
- 0,5 litru
- 18 % alkoholu
- Doporučené skladování: 5-25 °C
Rakovník
Vyrobena z nejlepšího křivokládského medu.