Sušené ovoce mrazem

Lyofilizované ovoce si zamiluje opravdu každý. Sušení mrazem totiž zachová ovoci nejenom stejný vzhled, ale i autentickou chuť, vůni a tvar. Navíc jsou uchovány všechny důležité vitamíny a minerály. 

Lyofilizace je vyšší úroveň sušení, díky které z ovoce neztratíte nic kromě vody a je tedy i mnohem zdravější.

Jak sušíme ovoce

Sušení mrazem probíhá ve dvou krocích. V tom prvním se ovoce ochladí na -80°C a následně se umístí do vakua, kde se z něj odstraní až 95% vody.

V druhém kroku se postupně zvyšuje teplota a snižuje se vakuum, čímž dochází k finální úpravě. Výsledkem je sušené ovoce, které si zachovává svůj tvar, téměř stejné nutriční hodnoty i obsah vitamínů a minerálních látek.

Ochutnáte také?

Lyofilizací si ovoce navíc zachová strukturu, chuť a aroma. Výsledek se tak nedá srovnat s ovocem sušeným tradičním způsobem, za pomoci proudu vzduchu, které ztrácí svou původní strukturu a zvyšuje svůj obsah cukru.

Používáme výhradně čerstvé suroviny
lyofilizovane mango v misce
Lyofilizované mango
Momentálně nedostupné
450/25

Pro všechny milovníky exotiku tu máme mango! Je hezky vyzrálé a tím pádem krásně slaďoučké....

 
od 58 Kč
lyofilizovane visne v misce
Lyofilizované višně
Momentálně nedostupné
447/25

Mrazem sušené višně pro všechny milovníky sladko kyselé chuti. pokud milujete typickou chuť...

 
od 58 Kč
lyofilizovane boruvky v misce
Lyofilizované borůvky
Momentálně nedostupné
441/25

Mrazem sušené kanadské borůvky jsou příjemně nasládlé a chutnají jako právě utržené z keře. Když...

 
od 65 Kč
lyofilizovane jahody v misce
Lyofilizované jahody
Momentálně nedostupné
438/25

Mrazem sušené jahody jsou vaše neoblíbenější. Aby ne, jsou sladké, křupavé a voňavé. Pochutnat si...

 
od 65 Kč
4 položek celkem